Husk dette før du reiser til USA

Ellers slipper du ikke inn.

USA stiger i popularitet på feriebarometeret hvert eneste år, men det er ikke bare bare å reise til USA.

Husk ESTA

En billett i hånden og koffert til å fylle opp shoppingkvoten holder ikke. Alle som skal reise til USA må også ha registrert ESTA før avreise.

Hva er så ESTA? Fra 20. mars 2010 ble det obligatorisk for norske reisende å registrere seg på Internett før avreise til USA. Ordningen er bedre kjent som ESTA, og gir reisende mulighet til å reise visumfritt til USA.

Uten at denne forhåndsregistreringen godkjennes av amerikanske myndigheter, slipper du ikke inn i USA, ei heller om bord på flyvninger til USA.

Nesten hver dag opplever vi at passasjerer ikke har registrert ESTA, ikke fått svar eller gjort det på feil måte, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Her er sommerens nye flyruter

Nektet innreise

På alle innenriksflyvninger om morgenen til Oslo, som har passasjerer som skal til New York, ber SAS passasjerer som fortsatt ikke har ordnet ESTA om å ta kontakt med skranken straks de er i Oslo.

- Vi gjør det fordi vi vil sikre oss at vi ikke får problemer helt opp til avgang og at noen ikke har sine papirer i order. Vi gjør det for å hjelpe passasjerer som har kommet i slik situasjon, sier Johansen.

- Vi har ingen garanti for at det kan bli løst. Dette er frister som amerikanske myndigheter har satt. Blir det ikke løst, kan man ikke reise, sier Johansen.

Det har vært tilfeller der passasjerer har blitt nektet å reise til USA fordi ESTA ikke er ordnet.

Samtidig som ESTA registreres, må man også betale en turistskatt på 14 dollar. ESTA-godkjenningen er gyldig i to år og er tilknyttet passnummeret. Får du nytt pass, må du også søke om ESTA på nytt.

Ta kontakt med oss på Facebook!

Related content

Related content

Valutakalkulator:

Klikk her for en oversikt over alle kursene.

Tjenester

Siste reiseartikler