• Inngangen til fristaden Christiania i København.

    FOTO: Bruno Jargot, Wikimedia Commons

Hasjgaten tilbake i Christiania

Turistgaten i København omsetter dop for én milliard.

I 2004 kjørte politiet i København bulldosere gjennom den såkalte «Pusher Street» i fristaden Christiania for å fjerne det åpne hasjsalget.

De påfølgende årene utførte de også massive patruljer i og rundt gaten for å få bukt med hasjsalget som foregikk åpenlyst.

Nå er hasjsalget tilbake og like åpenlyst som før. Det omsetter hasj for én milliard danske kroner i og rundt den lille gaten, melder Berlingske Tidende i sin papirutgave.

Turister ingen adgang til hasj-kafeer

MC-gjeng og voldNylig ble det beslaglagt 12 tonn hasj og det har også skjedd et maktskifte i forhold til hvordan hasjsalget foregikk i fristaden.

- Det er en markant forskjell nå ved at MC-organisasjonen Hells Angels har befestet sin dominans på Christianias hasjmarked med trusler og vold, sier visepolitiinspektør og sjef for avdelingen organisert kriminalitet hos politiet i København, Lau Thygesen, til avisen.

Tidligere ble hasjen solgt av hippier som stod for et åpent samfunn med en viss grad av selvstyre, nå er det harde langere som har tatt over hoveddelen av salget.

Det naturskjønne området ved festningsvollene på Christianshavn er hyppig besøkt av turister, samtidig som Christina nylig har blitt omdøpt til «Green Light District» med et grønt hampblad som emblem.

- Man opplever en hverdag der pensjonister på guidede turer, begeistrede tyske, franske og japanske turister, samt pushere på terrengsykler suser rundt i samme gate, skriver avisen.

Her får du kjøpt lovlig kvote utenfor taxfree

Politiet gitt oppPolitiet har ikke lykkes med å holde den synlige delen av hasjsalget borte. Det krever for mange ressurser, ifølge politiet.

- Vi kunne brukt 500 politifolk på narkoområdet og ikke bli kvitt problemet. Det er utopi å tro at hasjsalget kan utryddes, men vi kan gjøre det risikofylt, sier politiet til Berlingske Tidende.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE, BT REISE, REISE-Adressa

Related content

Related content

Tips oss om reisesaker: reisetips@aftenposten.no

Valutakalkulator:

Klikk her for en oversikt over alle kursene.

Tjenester

Siste reiseartikler