• Mange irriterer seg over de minste på flyturen, men det er fulle voksne som plager oss mest.

Er fulle voksne verre enn bråkete barn på flyreisen?

Debatten raser rundt barnefrie soner på fly.

Etter at vi tidligere denne uken skrev om at Malaysia Airlines har innført forbud mot å ha med seg barn under 12 år i hele øvre etasje av sine Airbus A380- fly, har debatten rast blant våre lesere.

Mange mener at det er grinebiterne som burde forbys på flyvningene hvis de ikke takler litt barnestøy, men mange sier også at de gjerne hadde betalt noen kroner ekstra for å slippe de aller minste på flyturen.

Og vår uhøytidelige avstemning blant våre tilhengere på Facebook, viser at det ikke er støyende småbarn vi irriterer oss mest over på flyreisen.

Forbyr barn på økonomiklasse

Mange støtter barnefrie sonerDet samme selskapet innførte allerede for et år siden totalt barneforbud på første klasse, og nå innføres det også på deler av økonomiklasse.

Selskapet sier selv at de gjør dette av hensyn til de passasjerene som ikke ønsker støyende barn på reisen.

Og selv om de norske flyselskapene tviholder på at det ikke er aktuelt å innføre barnefrie soner eller på andre måter stemple visse grupper som «bråkmakere,» finnes det mange lesere som synes at inndelingen i soner er en god ide.

John Henriksen synes at barnefrie soner er en glitrende idè. «Jeg betaler ikke for å være barnehageonkel når jeg sitter på et fly.»

Madeleine Halm mener at Malaysian Airlines sitt forslag er kjempebra. «Skrikerunger, spesielt på langdistanseflyginger, er ikke til å holde ut.»

Aleksander Steinvill mener at dette er akkurat det samme som stillesonene på tog, og ser ikke problemet med å innføre dette på fly også.

Netta Gomez Otnæs er selv småbarnsmor, og er veldig positiv til dette. «Jeg synes det er ukomfortabelt når barnet mitt gråter og forstyrrer de rundt meg på flyet når de prøver å slappe av,» skriver hun.

Jan Fredrik Marthinsen skriver kort og greit: «Fly Malaysian , upper deck ...»

Inger-Cecilie Haagbo håper inderlig at norske flyselskap følger eksemplet og tilbyr barnefrie flyvninger i fremtiden.

Slik takler du barn på reisen

Fulle folk irriterer mestMen vår undersøkelse blant egne lesere på Facebook, viser at det ikke er bråkete barn som irriterer oss aller mest på flyreisen.

Det er det nemlig fulle voksne som gjør.

På en god andreplass kommer bråkete barn, mens tredjeplassen går til passasjerer som på død og liv skal dra med seg alt for mye håndbaggasje inn i kabinen.

Nanna Grønli har lite til overs for barnefrie soner, og skriver ironisk; «Selv er jeg plaget av bredskuldrede og kraftige karer som brer seg utover, passasjerer foran som legger ned setet sitt midt i maten, fulle ungdomsgjenger, skravlete kjerringer, parfymestinkende menn og kvinner, men en kan jo ikke forby folk å være folk. Toleranser er dessverre i ferd med å bli et fremmedord i dette landet.»

Geir Slavolden spør seg hvordan samfunnet blir til slutt, hvis man skal innføre disse forbudene på kollektivtransport også.

Erlend Udnesseter mener at det er foreldrene som er problemet, og skriver ironisk; «La oss få foreldrefrie flyvninger.» Og mange er enige med han.

Børge Edvardsen skriver; «Jeg har ingen problemer med barn om bord på fly, derimot har jeg problemer med pinglete foreldre som er for fri barneoppdragelse og ikke setter foten kraftig ned når ungene herjer i kabinen.»

Hollinn Hobbs ønsker at flyselskapene selv skal komme mer på banen. «Skulle ønske flyselskap kunne tilrettelegge bedre for både barn og foreldre. Som småbarnsmor kunne jeg virkelig ønske at man hadde et eget famileområde på flyene, samt egen innsjekk og sikkerhetskontroll, så slipper man å stresse opp ungene før de skal på flyet.»

I mindre grad irriterer vi oss også over illeluktende og høylytte passasjerer, samt sure flyvertinner.

Hva irriterer deg mest på en flyreise? Du kan stemme her.

Related content

Related content

Valutakalkulator:

Klikk her for en oversikt over alle kursene.

Tjenester

Siste reiseartikler