• Solguden er årets nye attraksjon i Djurs Sommerland.

Dette er nytt i danske ferieparker

I sommer er det ikke bare «dejlig å være norsk i Danmark». Det er bitt litt billigere, også.

For Danmark er norske besøkende livsviktige, etter Tyskland er vi den nasjonen som står for flest overnattingsdøgn.

- Vi har grunn til å håpe på en besøksrekord fra Norge dette året og runde 2,5 millioner overnattinger. Da hjelper det godt med en solid sommersesong, sier Danmarks turistsjef i Norge, Vidar Mørch.

Med en gunstig valutasituasjon der den norske kronen er verdt nesten like mye som den danske, blir Danmark-ferien en smule billigere enn i fjor.

De populære fornøyelsesparkene er et viktig trekkplaster, mener Mørch, som sier at nordmenn «har sort belte» i besøk av parkene.

Her er en del av årets nyheter:

Djurs Sommerland

Noen mil utenfor Grenå. Karusellen Solguden er årets nye spinnville attraksjon. Du blir slynget ut i en verden full av farger og lianer, og skøyeraktige solguder skyter på deg med vann. Musikk forteller deg hvordan du skal styre vognen for å unngå å bli våt.

Bakken

Lever i skyggen av Tivoli. Det er to nyheter i år; berg-og-dal-banen De Vilde Mus og karusellen Kænguru. På De Vilde Mus får du inntrykk av å sveve fritt i luften.

Kænguru er en karusell der to personer sitter ved siden av hverandre i kenguruens pung og blir med på en hoppende tur som skal få det til å kile i magen for de små.

Tivoli

Den store opplevelsesmaskinen Tivoli kan ikke vise til de helt store nyhetene denne sommeren. I år satser parken stort på musikk. Over 50 millioner kroner er satt av til kulturelle tilbud som spenner fra rock, jazz og klassisk musikk til ballet og barneunderholdning.

Årets nyhet er at de klassiske radiobilene har fått tilført et interaktivt skytespill. Når kjøreturen er over, kan sjåførene se resultatene på en tavle over hvem som fikk flest treff og hvem som var best til å unngå andres skudd.

Fårup Sommerland

Denne evig populære forlystelsesparken har vunnet mange kåringer for sin kvalitet, senest ble den utropt til Nordens beste sommerland. Parken har gjennomgått en omfattende renovering foran denne sommeren.

Nyheten for barna denne gangen er Pindsvinet, parkens nye berg-og-dalbane for de aller minste.

Legoland

Danmarks tredje største turistattraksjon, ligger ved Billund. Årets nyhet er Polarland. Der venter blant annet ekte pingviner og den coole berg-og-dal-banen Polar X-plorer.

Berg-og-dalbanen sies å være den villeste opplevelsen i parkens historie. Her kan man dra på oppdagelsesferd blant polardyr og levende pingviner. Det skjer med en rasende rask berg-og-dalbanetur, under og gjennom isfjell og ender til slutt i isbjørnenes hule!

Ree Park–Ebeltoft Safari

Denne populære dyreparken ligger som navnet tilsier ved Ebeltoft på Djursland, og har rundt 100 ulike dyrearter å vise frem.

Fra juni kan du oppleve vakre, men livsfarlige, nordkinesiske leoparder i et nytt stort anlegg som er det eneste av sitt slag i Skandinavia. Gjestene vil kunne oppleve leopardene på nært hold.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE, BT REISE, REISE-Adressa

Valutakalkulator:

Klikk her for en oversikt over alle kursene.

Tjenester

Siste reiseartikler