• Kvinnene i Abu Dhabi har over lengre tid etterspurt egne strender. Bakgrunnen skal være et ønske om å oppholde seg på stranden uten å bekymre seg for å ikke være riktig antrukket.

    FOTO: STRINGER/NTB Scanpix

Adgang forbudt for menn

Åpner egne strender kun for kvinner.

To strender, eksklusivt for kvinnelige badegjester, er under planlegging i Abu Dhabi. Kvinnelige innbyggere har lenge etterspurt strender der menn ikke har adgang, og drømmen går i oppfyllelse tidlig neste år, skriver Travelmole.

- Kvinnelige innbyggere har lenge ønsket seg en egen strand kun for dem, sier Nahla Fahad Al Maheiri, som jobber i kommunen, til The National.

- Byggingen er i gang og vi forventer at strenden vil stå klare tidlig neste år. Noen dato har vi foreløpig ikke, sier Al Maheiri.

Stranden Ras Al Akhdar var tidligere forbeholdt kvinnelige strandløver, men til stor misnøye for Abu Dhabis kvinnelige befolkning ble stranden stengt for mer enn fem år siden. Siden den gang har det vært så å si umulig for muslimske kvinner å nyte tiden på stranden uten å bekymre seg for å være korrekt antrukket i henhold til den gjeldende kulturen.

Les også: Related content

Skikk og bruk

Også turister må forholde seg til den regjerende kleskodeksen, og det oppfordres til at man som besøkende kler seg litt mer konservativt enn hva man ellers ville gjort på solferie i et vestlig land.

Hotellgjester kan bruke tradisjonelt badetøy så lenge de oppholder seg på hotellenes private områder. På offentlige strender derimot, oppfordres turister til å kle seg i henhold til gjeldene skikker og regler, skriver digitaljournal.com.

Turister som ikke viser respekt for den muslimske kleskulturen, har vært hodebry for mange av Abu Dhabis lokale innbyggere. Det har blant annet resultert i en Twitter-kampanje der man søker å informere om skikk og bruk. Politiet har også utformet en brosjyre som gir en kort innføring i hvordan man enkelt kan tilpasse seg de lokale forholdene . Brosjyren er tilgjengelig på både hoteller og flyplassen.

Ta kontakt med oss på Facebook, Google+ eller Twitter @aft_reise.

Valutakalkulator:

Klikk her for en oversikt over alle kursene.

Tjenester

Siste reiseartikler